Equilae presenta una modificació de la tècnica híbrida per a la reconstrucció del lligament creuat anterior en nens

El disseny i/o perfeccionament de les diferents tècniques de reconstrucció lligamentària és un dels principals objectius que tenim a Equilae, especialment quan es tracta de pacients pediàtrics.

Els últims anys s’ha detectat un augment en la incidència dels trencaments del lligament creuat anterior (LCA) en nens, probablement a causa d’una major participació per part d’aquests pacients en activitats esportives amb una alta demanda rotacional per al genoll.

En aquesta ocasió, el Dr. Juan Ignacio Erquicia, membre de l’equip d’Equilae, comparteix una modificació de la tècnica híbrida convencional utilitzada per a reconstruir el LCA en pacients pediàtrics.

L’objectiu d’aquesta modificació és permetre realitzar una reconstrucció lligamentària que no perjudiqui la fisis femoral, amb un túnel femoral mixt, aconseguint evitar el “killer angle” i la posterior fallada de la plàstia. La modificació en la seqüència al realitzar el túnel femoral permet una reconstrucció del LCA mitjançant un túnel lleugerament corb que protegeix l’empelt.

La tècnica presentada és anatòmica, reproduïble i implica un ús mínim o nul de raigs X, i estaria indicada en pacients amb estadi de Tanner entre 2 i 4, realitzant la fixació tibial mitjançant un caragol interferencial o tipus pal, depenent de la grandària de la fisis tibial.

A Equilae continuem investigant per a millorar les nostres tècniques de reconstrucció.

Aquí pots visualitzar el vídeo (el qual també ha estat publicat a la web Education & Evidence, de Smith & Nephew) en el que es mostra la modificació d’aquesta tècnica en pacients pediàtrics.