Equilae introdueix un nou concepte dins del món del genoll: el Complex Menisc-Tibio-Popliteo-Fibular

 

Des d’Equilae treballem permanentment en diferents línies d’investigació amb l’objectiu de millorar els resultats obtinguts després d’un procediment quirúrgic.

Un cop més, les investigacions dutes a terme han donat els seus fruits, donant lloc a una recent publicació, a través de la prestigiosa revista Arthroscopy, en la qual es mostren els resultats d’un estudi anatòmic i histològic mitjançant la dissecció de genolls cadavèrics.

L’estudi avalua la relació anatòmica existent entre el cos del menisc lateral i els lligaments meniscotibial lateral, popliteomeniscal i popliteofibular. El conjunt que formen aquestes estructures (recentment batejat com Complex Menisc-Tibio-popliti-fibular) i la relació entre elles podria jugar un paper significatiu en l’extrusió del menisc lateral.

Aquest treball mostra una anàlisi exhaustiva i precisa d’aquesta regió anatòmica que, a partir d’ara, ajudarà a millorar la comprensió del mecanisme de lesió del menisc lateral i aportarà una nomenclatura clara i adequada per a aquesta zona del genoll. A més, aquest nou coneixement contribuirà a desenvolupar diferents tècniques quirúrgiques dirigides a controlar l’extrusió després d’un trasplantament meniscal mitjançant la reparació o reconstrucció d’aquestes estructures.

Aquest estudi va de la mà de dos més (un amb resultats clínics i un altre radiològic) que van ser publicats prèviament i formen part del projecte de tesi doctoral del Dr. Àngel Masferrer, membre de l’equip d’Equilae.

És un plaer i un orgull per a aquest grup de treball poder compartir aquests resultats amb tota la comunitat científica internacional.

Aquí pots accedir a l’article publicat a la revista Arthroscopy.